ostbågarna står parkerade utanför, på med vinterdäcken!

oh dear god! det var som mest tre grader ute, och ladies and gents, it's only getting worse!
det är med dem här sista plusgraderna som mitt hopp om "för-höst" och "för-vinter" och alla andra "för" jag kan komma på för att kväva min vinter ångest, sakta men säkert fryser ihjäl.
jag är ledsen att behöva säga det men känslan av hur det var att vara så varm att man näst intill på allvar funderade på om man skulle kunna skala av ett lager hud i hopp om att det skulle bli lite svalare kommer också att begravas under iskall elak snö.
för att sen när man som bäst gett upp hoppet om att sommaren kommer att återvända, åter kommer att komma upp i tö. det är busigt, bloody vinter, men ack så mycket makt en enda snöflinga kan ha.

mitt horoskåp skvallrade om att jag har haft mitt roliga och att jag nu kommer att finna allt jobbigt ett tag. jag är en sån som "inte tror på horoskåp" men ändå kan finna mig själv långt borta funderandes på vad som egentligen menades med vad som sades. tänk om det är sant? men jag känner ju att allt är roligt. jag kan inte påstå att jag befinner mig i något slags utomordentligt högt lyckorus förtillfället, men jag är liksom vardagslycklig. jag är nöjd med mitt liv och allt känns roligt som det alltid gör i mitt liv. jag blir lätt glad och därför är jag tillfreds med "allt". jag tänker inte spotta tre gånger på någon väg och jag tänker inte salta på varken höger eller vänster axel eller någon annan kroppsdel för den delen, bara för att motverka eventuella missnöjda stunder i framtiden. jag säger som nelson "man måste kunna ha tråkigt för att uppskatta när det blir kul igen"...eller var det alfons farmor som sa det?... 

"verkligen jätteshit!"

oj vad man kan finna sig så omotiverat naken på allt som heter sunt förnuft ibland...
varför inte? frågade jag mig, nu frågar jag varför? jag kan inte läsa in allt som händer i samma takt som jag handlar. jag blir överhettade och allt slutar med att jag bara finner mig själv ståendes helt stilla medans alla rusar runt omkring mig. shit, verkligen jätteshit! realist är jag inte, men jag är ändå en av dem positiva...

varför är världen så konstig? hur stor är chansen att man just idag ska slå på tv:n och se något man trodde var det sista som nånsin skulle hända...? jag tror jag ska kalla det...ödet!


"den här mannen är mån om sitt inre...ja nog fan är han inte mån om sitt yttre iaf!"

ja! då var det dags igen... tisdagen var intressant, middag i en väldigt varm dukad lokal på gärdet, sandhamnsgatan 10, 1 trappa, (be mig inte att dra koden för den fastnade aldrig även fast jag blivit upplyst minst ett tjugotal gånger av olika delegader!) efter ett par timmars socialt umgänge med ett antal härliga människor känndes det att det var dags att dansa. simsalabim och vi blev itusågade och uppbringade i nästa rum. soffor och bord fanns i detta rum som också var ett "socialt utrymme". jo, många bord fanns och socialt blev det minsann eller hur "sunkan"? mycket pågick i det magiska "dansrummet" vill jag lova, en avbockningslista följer nedan:

•en väldigt "trött" myndig marc.
•två förfriskade blonda yrväder med för mycket åsikter om musiken.
•ett stycke dansant 32-årig...ish tränare som också gick under namnet "geten".
•den mycket kända "stureplans posen".
•en minischtekare med för mycket cash.
samt
•fyra-fem hål i taket. 

några drinkar senare finner jag madde "sunkan" sunnqvist kidnappandes två små ettor ut för att "ta lite luft", jag for efter. nere i porten får jag en uppenbarelse där står den mest fulländade gubbe någon nånsin skådat, jag tänkte: hur ska jag förgylla detta fina tillfälle? en kram!! varpå jag flyger på denna okände man med två öppna armar fyllda med drunken love... "släpp mig!, låt mig va!!" förskräckt synar den vettskrämde mannen mig med rädsla i blicken... ehh...sorry, jag ska bara...gå och..eh..ställa mig där borta...
madde lugnar offret och det visar sig att han är ute efter en katt. målet för kvällen är att mata denna katt, till varje pris ska han hitta den svarta illbattingen och ge den föda!! för kung och fosterland, mycket viktigt, mycket viktigt!!
"var var katten sist?"
"hur ska jag veta det?, det är ju inte min katt!"
nej självklart inte... vill inte veta mer, då kanske vi måste dö...
*noter* rysk vodka och jag, vi är goda vänner, fastän mycket olika...*noter*

det var en väldigt specciell tisdag men ack så kul vi hade! man kännde att man levde på onsdagen men det var det värt! födelsedagsbarnet verkade otroligt nöjd, och då menar jag inte "åh jag ska nog ta och skicka tackkort imorgon-nöjd" nej mer som "skjortan åkte av ganska fort-nöjd" grattis och välkommen till den mörka sidan...!


madde


snart är det halloween också (a.k.a hallon ven) det är den jag skulle vilja kora till nr 1 på min topp 10 lista över högtider jag hatar! sunkan däremot är laddad, det är halloweenfest som står på schemat om jag inte totalt har missuppfattat hela dealen. och nu när screamgubben är typ ganska passé så tänkte vi köra på något med mer skräckgaranti. vi kommer ha dem bästa utklädslarna med 100% skrämseltaktik, låt mig presentera:

rektorn: kortklippt slingat hår med, ta-två-betala-för-en-färg. obehagligt fult sittande jeans, en tråkig tröja och en sammetskavaj på det. en härlig mix av hej-kom-och-hjälp-mig möter jag-ska-se-till-att du-aldrig-kommer-att-ha-en-framtid-inom-gymnasiemässarbetande, uppsyn.

eller varför inte,

anita: en ruskigt för stor lila tröja, ett par svarta urtvättade byxor från 92. en batiksjal på huvudet, en aning lindad som en turban. släpande röst och en hotande blick. ett skrik som kan få vem som helst att skära av sig öronen och servera på en tallrik till henne, med budskapet, snälla öppna aldrig munnen igen!

ja där har ni lite tips inför hallon ven 06, enjoy! (i know i wont...)ψ

dompan på kylning, pling!

och så var man 18! haha livet leker, jag får göra vad jag vill och jag får själv ta ansvar för allt jag gör :D jag kan utöva allmänna bus på skolfronten nu utan att min mamma kan se det, jag får gå på utvecklingssamtalen själv! jo då man e ju stor!
en grym jävla fördelsedag fick jag! jag vågar nog lova att det var den bästa av alla hittills. tack alla som var med och gjorde den oförglömlig! den bästa familjen och dem bästa vännerna kan ni med gott samvete kalla er! 
"jaha vart drog ni då?"
"öööh, hmm...jag har glömt vad det hette...skumt hur det händer ibland...!"
jag är så nöjd ni kan aldrig förstå, jag har ett leende som inte vill tacka för sig än på långa vägar! det känns så underbart att jag fick en jätte lyckad fördelsedag och sen i slutändan är man fortfarande 18! nu ska här levas ta mig på orden (!?!) jag säger som min mamma: "man är 50 flera gånger, 51, 52, 53 osv. men 18 är man bara en gång!" så sant så sant...

madde vet du vad? här kommer lennart! vi är redan halvvägs till estland haha, det kan bara förklaras på ett sätt: en annan generation.
för linnea och helena kan jag avslöja att vi kan slänga alla sorters starka lökar, jag fixade det på egen hand :)
rock this party dance everybody make it hot in this party, don´t stop move your body! yeeeaans...

tack alla mina älsklingar, det är ett sant nöje att fylla 18 när man har er!

ja må jag leva, och den andra skiten!

:D:D:) jag är äntligen myndig. dagen har börjat riktigt bra! en massa grattis-önskande från här och var, några stämde upp i sång, jag fick tillockmed min egna kör live från värmdögymnasium! tack ska ni ha, det värmde! kan inte förstå att jag är "vuxen", nej verkligen jag kan inte hajja! kortet med texten "2 år!" på som jag fick av madde och jonathan imorse känns mer som min melodi, haha!

"nu är du 2 år och...

-springer och klättrar
-är underbart kramgo
-pratar oavbrutet

med andra ord en underbar liten unge, full av liv!

grattis på 2 års-dagen!"

haha! det tackar vi för!

fy 17...

haha jag är stor om mindre än 2 timmar!!!! imorgon är dagen f...eller d if you will...!!!! jag har groomat mig för kung och fosterland och skrivit upp femtioelva saker på händerna, som jag måste komma ihåg imorgon, alla kläder är färdigupplagda på min soffa och skorna står i givakt i trappan!...det är inte lätt att ta ansvar inte!
jag är barnsligast i världen och jag ger er nu tillåtelse att kalla mig "den permanenta 12-åringen", men jag tänker köra på min traditionsteori såhär den 12 oktober, om jag går och lägger mig tidigt så kommer min födelsedag också komma tidigare! jag vet inte vad den matematiska formeln kallas eller på vilken planet den stämmer för den delen... men what the hell! man måste vara redo för shämfeinen när den kommer! jag tänkte starta redan vid lunchen och sen köra på stadigt därifrån så får vi se hur långt det räcker! hehe...

proggrameringsprov var det idag, haha! det var väldigt roligt. fusket haglade och innan någon visste ordet av det så hade läraren gått och vi körde resten av uppgifterna under öppen diskussion. ett VG kan man väl hoppas på och då är jag nöjd!
jag har inte riktigt förlåtit dig krysse för att du sålde oss för småcash till rektorn, jag trodde vi spelade för samma lag?! du kan inte längre räkna med kakor till jul måste jag säga...

åååh jag är så jävla ivrig jag vet inte vad jag ska göra av mig själv! just nu kan jag spöa skiten ur vilken duracell kanin som helst! jag är rädd att jag kommer volta runt i stolen alá jessica och carro gone wild, orrhammar-style. 
imorgon kommer bli en riktigt rolig dag!!! men nej om man skulle ta och måla om naglarna tre gånger och sen sängfösa med några valerina natt. höhö fy fabian! verkligen fy. 

see you later alligator, i'm a wild crocodile. eller vad säger du linnea?
mohaha!

om några timmar är jag inte barn längre! hjälp...

vem sa åt dig att det är okej att se ut sådär?

2 dagar tills det smäller!!!!!! jag kan inte vänta, jag har nu kommit till det stadiet att jag måste berätta för alla att jag faktiskt fyller år på fredag vilket är mindre än två dagar snart, och alla meningar jag påbörjar avslutar jag med, "ni vet väl vem som fyller år på fredag? *blink blink*" herreguuuuhd snart är det dags!

jag vill också tillägga att jag hatar min skola den BORDE SPRÄNGAS OCH ALLA FÖR BLONDA-UPPVIKTA JEANS-JÄVLAR I DEN OCKSÅ! andas andas, men allvarligt ni skulle prova en vecka och ni är med mig! rektorn är en hel sida i sig, hon är den största bitchen härifrån till andra sidan hong kong, här försöker man hjälpa till men tro inte att det uppskattas. jag tänker faan inte bli nere på min fördelsedags-vecka! jag ger fullständigt fan i allt som heter min skola den här veckan och snart är det studenten! jag har hittat dem tajtaste svarta kalasbyxorna som finns och dem ska jag matcha upp med ett grymt snyggt linne! haha take that piiiiiiiiiiiiip-skola! livet är mer en treårig-utbildning på media fucking gymnasiet och det vet jag måste bara komma ihåg det när det känns som jobbigast.
be strång madde, be strång!

backla-whats the name?

haha måndag var en trevlig dag, en hel dag på stan med lite för mycket brownie & glass och lite för lite projektplansskrivande... det var en kjol som fick prova på en dag som klänning (man kan säga att jag körde en "linnea", vad som är linne i sverige är klänning utomlands!) maddes icke-existerande skärp fick spela kjol osv.
vi letade efter platttång på claes ohlsson, vi fann en med en väldigt spännande design, det var 5 miljarder funktioner i en enda tång! can you belive it? jag blev handlingsförlamad bara av att titta på apparaten som förmodligen kunde laga min middag åt mig också, så vi bestämde oss för att dra vidare till ur och penn som skulle ha total utförsäljning. till min besvikelse var det lika stängt som min mattebok har varit den här terminen. 
normerna som skulle brytas förblev ganska hela för den delen. jag provade kalasbyxor medans madde gick lös med ett nitskärp på fyra obeskrivligt jobbiga 12+:are. centralstationen, aah en plats utan dess like! inget att leka med dessvärre. det är mördardörrarna vid bussterminalen feat. skoputsaren from hell, dörren öppnas spring in ställ dig och prata i dörröppningen och...chop chop chop. eller kör in skorna en aning för långt and you will manglas levande...!!! man får en obehaglig känsla av "the revenge of the företagshyrda-feel good-aparaturerna" not a pretty sight dårå... 

3 dagar kvar, 3 fucking dagar kvaaar!!! jag är flickan som lånar kläder av sina småbrorsor och fortfarande räknar pengar i bugg-valuta, jag är flickan som just har lärt sig snabbtecknen till msn-hunden och alltid börjar fnissa vid fel tillfällen. forever 12!...en dag ska väl jag också bli vuxen...




...men nog fan blir det inte på fredag! skål!

häll inte vatten på en gås! en gös då?

4 dagar kvar!!! nu är det verkligen nära...!!! vi går in i en festlig tid nu, på med kalasbyxorna and let the good times roll! på fredag smäller det, sisådär...eeeh, typ MYCKET!

syster yster ringde just med en sån där hörlure skype grej, fast det var nåt som heter typ, voipbuster...ish. aj då gratis reklam / varumärke krig. i alla fall. det var såå spejsat, i tell you! det kändes som hon satt i mitt huvud... verkligen...och då har jag intyg på att jag är fullt frisk. (en del håller nog inte med...) det ingick jätte mycket skoj med den där, man såg staplar på hur hög frekvens det var när man pratade på olika nivåer. ja där va de roliga slut, men ändå, jag är lättroad så jag satt och sjöng och kollade på hur den gick upp och ner som en mask med epilepsi, groovy, awesome! snart ska jag kolla på 100 höjdare minsan. okej jag har verkligen inspiration att skriva idag. försöker på nytt imorgon att berätta om den ofattbart roliga idag. men jag ville bara påminna alla om att det faktiskt bara är 4 dagar kvar weeehoo :D!

love / your maddefucker

ett annat liv.

5 dagar kvar!!! nu känns det nära, jag börjar nästan bli lite nervös... 18 är vad jag har väntat på så himla länge. jag kommer ihåg när jag var 10 och tänkte på att jag en dag skulle fylla 18, det var en evighet då, och ett annat liv. när man var 18 var man ju vuxen och man hade istort sätt stadgat sig redan och hade man och barn och hund... herregud, man är visserligen vuxen på pappret och man har ju vart med om en  hel del och mognat har jag ju gjort i en viss mån. men nog fan är jag lika mycket barn som jag var den dagen jag fyllde 10 år, i kaknästornet, på gärdet. jag är lika spänd som alltid och jag kommer lotsas sova när jag hör att dem närmar sig mitt rum sjungandes, som vanligt. ååh den här veckan ska bara gliiiidas igenom och jag ska njuta av att jag inte behöver ta ansvar för mig själv förens fredagen kommer...sen smäller det! :)

total hysteri och kammat bockskägg...

haha det visade sig att jag har räknat lite fel. det är ju bara, håll i er, 7 ynka dagar kvar tills det är shämfeindags!!! cheers på bara den tycker jag!

skolfotograferingen...hur ska man beskriva den? jo vänta: HAHAHAHHAHAHAH!!!! vilket skämt!, det börjar med att marc drar till med att vi ska göra nån spexliknande leende variant, den går inte hem. han spinner vidare och ett nytt ljus tänds ovanför hans skalle. han börjar storslaget förklarar hur kul det skulle vara om vi hade tangentborden i famnen och mummel...någon var utklädd till skärm...mummelmummel...hårddisk...eller...mummel...NEJ! jag spexar inte till det med en klass som består av 7 personer inklusive lärare. jag gör det bara inte, det är ju hur mobbat som helts! iaf i enad front om att det iaf ska bli ett foto så spatserar vi ner till U12 (saaay whaaat? vart faaan ligger det??) där sitter den snyggaste ex-trean och är då tydligen fotograf för skolfoto.se eller liknande vidrigt företag.
madde utbrister: "MEN OJ, DET ÄR JU HAN FRÅN GAMLA TREAN! han är ju såå SNYGG!" varpå han vänder sig om och hon får bekräftat en gång för alla att hon faktiskt inte kan viska!
jag kan inte sluta garva, hela situationen är så fruktansvärt hilarious, klassen är underbar och han är rolig. alla undrar vad jag finner så kul, men jag har faktiskt inget svar, det var allt kombinerat. efter klassfotot ska alla självklart stå och glo på när man tar sina enskillda bilder, ingen press, det är lugnt det är bara avgångsfotot ingen press alls. jag försöker rymma i desperation, och drar till med "jag måste dricka!" "hallå lisa? vart ska du? sitt!" men...men... 
det slutar med ett vidrigt klassfoto och ett ännu värre enskilt foto med så mycket tänder att man tror att man ska kvävas. marc frågar om man kan få dubbel upplaga av fotona, snygga fotokillen: "ja det kan man, vad heter du?" marc: "jesper nilsson" haha!
alla "rusar" tillbaka till klassrummet och jag och madde blir kvar sist för jag har självklart inte koll på om alla mina armar och ben sitter på plats, och sen glömde jag väskan.
den snygga fotokillen frågar vad som var så kul, "kom igen berätta för mig!" jag har inget svar, honestly! men det var by far den roligaste fotograferingen jag vart med om!


tänk om din mamma var en räv!

9 dagar kvar! yesyesyes det börjar närma sig! med stormsteg om jag får be... :)

simon darling fyller 17 idag och blir stora karln! jättejätte grattis! en kaka med en kaka i på det and you´re good to go!

klassfoto imorgon, en klass med 7 pers, hur ska detta gå, jag lovar att det kommer komma 3 och inte fler (ni vet vilka ni är haha). vi får se om det slår med häpnad eller om det bli totalt kaos. i vilket fall somhelst så kommer jag ha mina nya svarta skor som låter jätte vuxet när man går med dem! iiiih...

"taco loco, den galna tacon. ät den innan den äter dig!"

no title.

10 dagar kvar!

confessions.

jag har bara en sak att säga: det var jag, jag erkänner, det var jag...

+ att jag missade nedräkningen igår så det får bli en dubbel idag, trummvirvel tack:

12 dagar, 11 dagar kvar!

visdommaren har talat.

linnea - att bo i å****berga är som att äta bajs, det är något ingen vill, men efter tillräckligt lång tid vänjer man sig.

"you are too evil to care"

You Are 70% Evil

You are very evil. And you're too evil to care.
Those who love you probably also fear you. A lot.  

men madde!? var du tvungen att nånsin visa mig det testet? nu var jag ju bara tvungen att göra det! mitt resultat kom kanske inte helt som en chock eller?...

korka upp shämfeinen!

yeeeeez! det är oktober äntligen! som jag har väntat på just denna oktober, den 18:e oktober i mitt liv! nu är det nära, snart kan jag komma in på kickis så jag kan bränna ner det och sen glida vidare till nåt bra ställe... hehe!

jag börjar nu en nedräkning till min födelsedag: 13 dagar kvar

simon says: explain!

konstigt koncept det där med att "göra slut". varför tänker man helt plötsligt, "nej det här känns inte rätt längre" och hur vet man det så säkert? man känner väl olika från dag till dag... det är ju inte så att jag varje dag är sugen på spagetti till middag och om jag en dag inte känner för det, ja då ska jag göra slut med spagetti,
"nej jag känner att vi inte passar ihop längre, vi har glidigt ifrån varandra, du har blivit så...så...al dente på senaste tiden. fast egentligen är det inte ditt fel...jag har träffat en ny, det är potatismos...men vi kan väl vara vänner?"
det känns alltid så schizofrent när folk man känner gör slut. ena månaden gick man runt och älskade varandra, nästa vill man dra ett stort jävla tipex-sträck över att man nånsin varit själsfrände med sin pojkvän/flickvän. "vi har vart tillsammans femtielva år och tre evigheter men nu känner jag att jag inte riktigt delar samma åsikter med dig längre, hej svej!"
har man inte massa känslor för sitt förhållande, hur vet man vilken som ska avgöra sitt beslut? jag tänker ofta på småstäder när det här ämnet kommer upp, som tex nån liten skithåla uppe i så långt bort som, håll i er nu, dalarna... undra hur siffrorna över par som gör slut är där, större eller mindre? det känns som att man måste tänka sig för extra mycket innan man gör slut på en plats där det inte finns så många som platsar i kategorin lämplig pojkvän/flickvän, man vet ju aldrig när man träffar nån ny, och oddsen för det förminskas ju om man bor i en liten by med kassa befolknings siffror.

låt säga (gud förbjude) att man bor i en liten liten by där det sammanlagt finns 40 ungdomar, ca hälften är killar alltså 20, 10 är snygga, 8 är plus det också normala. 5 är upptagna, så då finns det 3 kvar, fast 1 ska åka till falun och söka lyckan. det bli 2 kvar då...en av dem har faktiskt svårbotlig klamydia fast shh, det vet ingen om... 
jag har bara läst matte A och halva matte B så snälla säg att det inte kan stämma...och om man råkar vara gay då? då ser det verkligen inte ljust ut, inte ljust alls! jag vet inte hur man ska må över den här hemgjorda undersökningen, jag kan bara spekulera...